divendres, 6 de juny del 2008

Enunciat de l'Enquesta

Finalitzat el treball de camp, penso que no estaria gens malament anar més enllà de les actituds observades en el lloc on s'ha realitzat aquesta feina i recollir el major nombre possible de testimonis sobre les experiències dels passatgers als aeroports. Aquesta és l'enquesta que he difós mitjançant correus electrònics a coneguts, alumnes i ex-alumnes meus. Els resultats els aniré publicant més endavant per no condicionar les respostes rebudes a partir d'avui...


Hola a tothom,

En el marc d'una feina de recerca etnogràfica que estic realitzant a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) necessitaria completar aquest treball de camp amb criteris subjectius sobre el tema. Es tracta d'un projecte (de fet, de l'inici d'un projecte) sobre pràctiques socials i noves tecnologies als anomenats espais de trànsit (spaces of flow), espais de sociabilitat transitòria o no-llocs (Augé, 1993).

La proposta consisteix en respondre molt ràpidament a aquestes qüestions, de manera informal i sense pensar gaire:

- T'agrada passar el temps en els aeroports? Per què?
- Què sols fer mentre t'esperes en els aeroports?
- T'ha passat alguna cosa interessant en algun aeroport?
- Recordes un aeroport en concret? Per què?
- Viatges molt?
- Què afegiries o què llevaries dels aeroports que has visitat?
- Has conegut gent personalment en els aeroport? (has fet amistats?)


Les respostes poden ser del tipus (és un exemple inventat): "Odio els aeroports. Mentre m'espero m'agrada passejar mirant les tendes que hi ha. Una vegada vaig passar-me dos dies a un aeroport per culpa de la boira. Record particularment l'aeroport de Heathrow perquè vaig anar allà de viatge d'estudis. Surt de viatge un pic cada any. Als aeroports afegiria sex-shops i llevaria els bars. Mai he conegut ningú personalment."

Els resultats d'aquesta feina es publiquen a un blog:

http://diaridecamp-juliperez.blogspot.com/

Les vostres respostes seran analitzades estadísticament i incloses en aquest blog de forma completament anònima (el blog forma part d'un conjunt de documents que s'estan elaborant en aquest moment).

Moltes gràcies.

Juli Pérez
UOC